Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@04:24:11 GMT

ضرورت رسیدگی به بازار رمز ارزها

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۹۵۹۵۴

ضرورت رسیدگی به بازار رمز ارزها

گروه تعاملی الف - علیرضا شیرازی؛

نه تنها در ایران که در دیگر کشورها نیز دولت‌ها نوعی سردرگمی در برخورد با رمزارزها دارند. در بسیاری از کشورها نگهداری رمزارز آزاد اما فعالیت‌های دیگر همچون صرافی، ماینیگ (استخراج) و یا پرداخت (برای خرید محصول) دارای محدودیت‌ها و قوانین خاص خود است. در ایران شاهد نوعی تعلیق و عقب انداختن قانون گذاری و اخذ یا لغو یک شبه تصمیمات هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حقیقت این است که تبلیغات برای رمزارزها فریبنده هستند. فناوری نوین، پول آینده، دنیای بدون مرز و انحصارگرایی و ... که برخی از آنها  بخصوص برای دولت ایران جذاب است اما در کنار آن شاهد بازاری فریبنده هستیم که سواستفاده‌های میلیارد دلاری در آن اتفاق می‌افتد و ابزار خوبی برای پولشویی و جرائم سایبری شده است. همچنین کسب درآمد از این بازارها در همین ایران باعث کلاهبرداری‎‌های چند صد میلیاردی شده است.

یک نکته مهم در مورد فضای رمزارزها در ایران این است که بخش کوچکی از فعالان این بازار که سودهای کلانی نیز از آن دارند نقش پررنگ در ذهن سازی و تاثیر روی تصمیمات حاکمیت در این زمینه دارند. فرض کنید دولت برای تصمیم‌گیری برای بازار خودرو فقط نظر واردکنندگان بزرگ خودرو و یا فقط تولیدکنندگان خودرو در کشور را بدون لحاظ منافع کلی مردم و کشور لحاظ کند و یا معیار تصمیم‌گیری برای سیاست‌های ارزی کشور صرفاً چند صراف باشند.

اقلیتی که بارها در رسانه‌های کشور رپورتاژ آگهی در ارتباط با این بازار منتشر کرده‌اند و حتی با آمارهای ساختگی و نادرست و گاهی با مغلطه نقش بزرگی برای آن در بازار کشور فرض کرده اند که گویی یک تصمیم محدود کننده می‌تواند هزاران میلیارد تومان به کشور خسارت وارد کرده و یا تبادلات ارزی کشور را مختل می‌کند. برای مثال چندی پیش در اعتراض به یک تصمیم بانک مرکزی صحبت از 12 میلیون کاربر رمزارزها در ایران شد که بعدها مشخص شد عددی ساختگی است و یا ادعای ارز آوری خرید رمزارزها کردند (با این فرض که ارزشش بالا می‌رود) در حالیکه که اگر فردی همان زمان رمزارزی خریده بوده تنها دو ماه بعد نیمی از ارزش خریدش را از دست داده بود.

این دقیقاً همان نگاهی است که حکومت در مورد تصمیم گیری در مورد رمزارزها بایستی از آن دوری کند. حقیقتاً به سختی می‌توان مطلبی انتقادی در این باره در رسانه های کشور خواند چرا که منتقدان عموماً منفعت مالی از آن ندارند که مقالات را بصورت رپورتاژ منتشر کنند. تبلیغات فریبنده و تعلل در سیاست گذاری آن جایی خود را نشان می‌دهد که مانند قطعی برق در تابستان امسال مشخص شود تعلل در سیاست گذاری و آزاد واردات دستگاه‌های ماینینگ و عدم نظار باعث فعالیت غیرقانونی و فشار به شبکه توزیع برق کشور شده است و البته این ی موردی است که مورد توجه جامعه و حاکمیت بوده و برای مثال راحتی خرید برخی پول‌های دیجیتال (مانند پرفکت مانی که حتی رمزارز هم نیست) باعث شده که دومین شیوه پرداخت رایج برای وب سایت‌های قمار در کشور باشد که گویی برای حاکمیت مهم نیست و هنوز هیچ تصمیمی درباره آن اخذ نشده است.

خرید و فروش رمزارزها برای مردم عادی شاید در دیگر کشورها بدون مشکل  و تاثیر منفی در بازار و اقتصاد باشد اما در همان کشورها خرید و فروش انواع ارز، فارکس و ... نیز کاملا آزاد است. در حالیکه به دلایل شرایط کشور حتی مسافران نیز در ایران محدودیت خرید ارز (واقعی) دارند می‌توان هزاران دلار رمزارز خرید و براحتی از کشور خارج کرد  و یا گویا برای کسی مهم نیست که میلیون‌ها دلار برای خرید رمزارزها از بازارهای بین المللی و عرضه آن در صرافی‌های رمزارز بومی از کشور خارج شده است (با توجه به اینکه بازر رمزارز در ایران در حال بزرگ شدن است و حجم خرید و ذخیره سازی بسیار بیشتر از تولید رمزارز و عرضه آن به بازار در کشور است).. کسی برایش مهم نیست که میلیون‌ها دلار برای خرید ملک در خارج از کشور بصورت بیتکوین و .. از کشور خارج می شود و یا اخیراً از قراردادهای با پرداخت رمزارز در کشور صحبت می شود که برای فرار مالیاتی است. هیج کس سوال نمی کند که خرید رمزارز توسط نوجوان یا جوانی که حتی یک تجارت کوچک هم ندارد چرا باید طبق ادعای صرافی‌های رمز ارز ایرانی باعث تسهیل تبادلات ارزی بازرگانان کشور شود و ...

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۵۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری کوانتومی یک ضرورت برای نیروی دریایی است

ایسنا/مازندران معاون پژوهش و قائم مقام فرهنگستان علوم کشور با تاکید بر ابتکار و نوآوری برای نیروی دریایی گفت: فناوری کوانتومی و هوش مصنوعی یک ضرورت بایسته برای نیروی دریایی است.

علی اکبر صالحی امروز در آیین گرامیداشت مقام معلم در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی نوشهر با اشاره به جایگاه معلم و استاد مطهری به عنوان یکی از اساتید کم نظیر و مشرف به همه حوزه‌ها اظهار کرد: انسانهای بزرگ از جمله معلمان برای موفقیت دیگران کار می‌کنند و یک معلم هیچ‌گاه به شاگردانش حسادت نمی‌کند.

وی با بیان اینکه انواع ثروت‌ها با تربیت افراد خلق می‌شوند، افزود: زیرساخت‌ها را در حوزه ثروت اجتماعی و اقتصادی فراهم می‌کنیم.

صالحی با تاکید بر اینکه برای اوج گرفتن نیاز به مسلح شدن به هر دو سلاح علم و دین هستیم، تصریح کرد: علم بدون اخلاق و دین باوری منتهی به اتفاقی همچون هیروشیما می‌شود که در عرض چند ثانیه بیش از دویست هزار نفر کشته شدند.

معاون پژوهش و قائم مقام فرهنگستان علوم کشور با بیان اینکه علم در هر مکتبی دارای جایگاه ویژه است، افزود: اینکه چگونه از علم استفاده شود و آیا نافع یا غیر نافع است مهم است.

وی از علم نافع در کشور با نام علم هسته‌ای و کاربرد آن در صنعت،کشاورزی و پزشکی یاد کرد و گفت: علم غیر نافع یعنی همین هسته‌ای تبدیل به سلاحی شود که ترو خشک را باهم از بین ببرد.

معاون پژوهش و قائم مقام فرهنگستان علوم کشور با اشاره به عملیات مقتدرانه ناوگروه ۸۶ در آبهای بین المللی یادآور شد: کار بدون ریسک ما را به جایی نمی‌رساند و نیروی دریایی با این عملیات یک امید آفرینی کرد و اعتماد به نفس داد.

صالحی خودباوری را مقدمه سایر کارها دانست و متذکر شد: انسان در زندگی با فراز و نشیب‌های زیادی روبرو است اما با تدبیر و امید باید حرکت کرد.

وی در ادامه به وضعیت کشور و جایگاه آن در جهان پرداخت و گفت: یک روزی حتی تصور نمی‌شد که بتوان موشک ساخت اما امروز به پیشرفته‌ترین موشک‌ها مجهز هستیم و جمهوری اسلامی این مسیر را در عین مظلومیت و تنهایی حرکت کرد.

ایران در طول تاریخ دچار تنهایی استراتژیکی بوده است

 معاون پژوهش و قائم مقام فرهنگستان علوم کشور با بیان اینکه ایران در طول تاریخ دچار تنهایی استراتژیکی بوده است،خاطر نشان کرد: یک نمونه آن جنگ تحمیلی بود که در واقع جنگ جهانی علیه کشور بود اما ایران ایستاد.

صالحی ادامه داد: مشکلات زیادی در کشور داریم اما این دستاوردها همچون چشمه فیاضی از درون خودتان جوشید.

فناوری هسته‌ای اقتدار به کشور داده است

وی با بیان اینکه دشمن از فناوری هسته‌ای ما هراس دارد،افزود: این فناوری امید آفرین است و به کشور اقتدار داده است.

معاون پژوهش و قائم مقام فرهنگستان علوم کشور با بیان اینکه عملیات وعده صادق از نظر بین المللی جایگاه ایران را چندین مرتبه ارتقاء داد،افزود: در این عملیات ۲۰ کشور مشارکت داشتند و هشت کشور مستقیما بودند و این قدرت نمایی ایران بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خودروهای باکیفیت صفر کیلومتری که با قیمت چینی‌های بازار ایران می‌شود خرید، البته در خارج/عکس
  • ضرورت راه‌اندازی نظام سنجش تاثیر پژوهش/ اقتصاد تحت تاثیر پژوهش
  • فناوری کوانتومی یک ضرورت برای نیروی دریایی است
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها؛ قیمت بیت‌کوین صعودی شد؟
  • خرید دلاری مسکن یعنی خروج ارز از کشور /با متخلفان برخورد شود
  • ارز دیجیتال می‌تواند به عنوان مهریه تعیین شود؟
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در عملیات میدانی
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان عملیاتی